Kukurydza na ostro
To danie jest bardzo proste, ale smak tak przyrządzonej kukurydzy przypomina mi lato i wakacje :)
Uwielbiam taką kukurydzę. Dawno jej nie robiłam, ale na pewno to zmienię.
Przepis jest na prawdę nie wymagający, a efekt jest rewelacyjny.
Polecam :)
Uwielbiam taką kukurydzę. Dawno jej nie robiłam, ale na pewno to zmienię.
Przepis jest na prawdę nie wymagający, a efekt jest rewelacyjny.
Polecam :)
SKŁADNIKI:
3 kolby kukurydzy
3 litry wody
2 łyżeczki wegety
2 kostki bulionu warzywnego
1 łyżeczka pieprzu
WYKONANIE:
Kukurydzę należy obrać i włożyć do garnka. Zalać ją wodą (około 3 litry wody zimnej) i postawić na piec.
Dodać bulion warzywny, pieprz i wegetę. Wszystko razem zagotować.
Od momentu zagotowania się wody, kukurydzę gotować około 6-8 minut. Wyciągnąć i podawać na gorąco.
taka kukurydza kojarzy mi się z wakacjami, najlepsza oczywiście jedzona na plaży :) pozdrawiam i zapraszam do siebie!
OdpowiedzUsuńŚwietna pomysł na ciekawą i smaczną przekąskę. Godne polecenia i spróbowania rzecz jasna:-):-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kukurydzę pod każdą postacią. Ostatnio bardzo dużo czytałam na tenat uprawy kukurydzy i jestem w szoku jak bardzo jest ona wymagająca :0
OdpowiedzUsuń