25 czerwca 2014

Ciasto Hali

Składniki:


CIASTO:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
pół kostki miękkiej margaryny
pół szklanki cukru
2 jaja i żółtko

MASA BUDYNIOWA:
litr mleka
3 budynie czekoladowe

MASA SEROWA:
pół kostki miękkiej margaryny
pół szklanki cukru
4 serki waniliowe
3 jaja i białko
budyń śmietankowy
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe 

Wykonanie:

  1. Najpierw musimy zagnieść ciasto (ze wszystkich składników "CIASTO") i wyłożyć je na prostokątną blaszkę.
  1. Następnie gotujemy budynie czekoladowe, gorące przekładamy na surowe ciasto i równo rozprowadzamy. Odstawiamy do wystudzenia.
  1. Margarynę ucieramy z cukrem, stale ucierając dodajemy na przemian serek waniliowy i żółtka. Następnie dodajemy budyń śmietankowy i mieszamy. Po wymieszaniu łączymy ze sztywną pianą z czterech białek i równo rozkładamy na zimnym budyniu czekoladowym.
  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy na 40 minut.
  1. Po upieczeniu polewamy ciasto polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.







                                                    Smacznego! :)

* (ciasta domowe 5/08)




1 komentarze:

© Serce zamknięte w formie pyszności !, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena