6 sierpnia 2014

Kukurydza na ostro

To danie jest bardzo proste, ale smak tak przyrządzonej kukurydzy przypomina mi lato i wakacje :) 
Uwielbiam taką kukurydzę. Dawno jej nie robiłam, ale na pewno to zmienię. 
Przepis jest na prawdę nie wymagający, a efekt jest rewelacyjny.
Polecam :)


SKŁADNIKI:

3 kolby kukurydzy
3 litry wody
2 łyżeczki wegety
2 kostki bulionu warzywnego
1 łyżeczka pieprzu

WYKONANIE:

Kukurydzę należy obrać i włożyć do garnka. Zalać ją wodą (około 3 litry wody zimnej) i postawić na piec.
Dodać bulion warzywny, pieprz i wegetę. Wszystko razem zagotować.
Od momentu zagotowania się wody, kukurydzę gotować około 6-8 minut. Wyciągnąć i podawać na gorąco.








2 komentarze:

  1. taka kukurydza kojarzy mi się z wakacjami, najlepsza oczywiście jedzona na plaży :) pozdrawiam i zapraszam do siebie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna pomysł na ciekawą i smaczną przekąskę. Godne polecenia i spróbowania rzecz jasna:-):-)

    OdpowiedzUsuń

© Serce zamknięte w formie pyszności !, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena