9 lipca 2014

Kotleciki mielone

Każdy z nas na pewno jadł kotleciki mielone, jednak polecam dodać do takich kotlecików zielonej pietruszki. Zmienia to całkowicie smak i nadaje bardzo fajny charakter.
Polecam i życzę smacznego :)

SKŁADNIKI:

1 porcja mięsa mielonego lub 0,5 kg łopatki (mielonej)
1 jajko
2 kromki chleba
przyprawa do mięsa mielonego
sól, pieprz
1 pęczek pietruszki zielonej
bułka tarta

WYKONANIE:

Najpierw namaczamy 2 kromki chleba w wodzie.
Myjemy mięso mielone i dajemy do miski, dodajemy jajko, wyciskamy wodę z chleba i dodajemy do mięsa. Następnie przyprawiamy mięso. Kroimy drobno pietruszkę zieloną i dodajemy do mięsa. 
Wszystko razem mieszamy, formujemy małe kotleciki i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy.


1 komentarze:

  1. mmmm... ! Uwielbiam takie połączenie smaków! Pozdrawiam!! ( mam nadzieję, że komentarz się nie zdubluje, bo coś mi się zawiesiło podczas dodawania poprzedniego)

    OdpowiedzUsuń

© Serce zamknięte w formie pyszności !, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena